FOK! Wat een weer: het wordt beter

Komt men in maart omweer tegen, dan krijgt men in juli regen.

Goeiemorgen!

Er is gisteren nog aardig wat regen gevallen en er stond een stevige wind. Die regen is de afgelopen nacht naar het zuidoosten weggetrokken en in het kielzog daarvan zat heel aardig weer. Vanmorgen zijn er wolkenvelden en er kan nog een enkele bui vallen. In de middag komen er van het westen uit zonnige perioden. De temperatuur loopt hierbij op tot 8 à 10 graden en de wind is krachtig. Later in de avond neemt de wind weer in kracht af.

Ditzelfde weerbeeld met af en toe zon en soms ook regen houden we de komende dagen. Vanaf vrijdag wordt het geleidelijk beter, we zijn dan van de regen af en de temperatuur loopt ook op. Maar daarover later in de week meer.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:38
Zon onder: 18:55
Zonkracht: 3/1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1942 Element nummer 94 krijgt de naam plutonium.
1952 Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
1960 .Bloedbad van Sharpeville, Zuid-Afrika, politie opent vuur op ongewapende zwarte demonstranten, er vallen 69 doden en 180 gewonden.
1986 Een man met een stanleymes vernielt het doek Who's afraid of Red, Yellow and Blue van de schilder Barnett Newman in het Amsterdamse Stedelijk Museum.
2006 De sociaalnetwerksite twitter wordt opgericht.

De watertaxi SS Rotterdam (Foto: Disbatch)
De watertaxi SS Rotterdam (Foto: Disbatch)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!