Boilesen: "Ik zou nooit voor het geld naar Ajax zijn gegaan"

Toen Nicolai Boilesen medio 2016 naar FC Kopenhagen verkaste, was hij al een tijdje persona non grata bij Ajax.

Boilesen droeg onder trainer Frank de Boer zelfs de aanvoerdersband, maar de linksback werd teruggezet naar Jong Ajax toen hij medio 2015 een aanbieding van de Amsterdammers weigerde. "Er werd een beeld van mij gecreëerd dat ik heel veel geld wilde hebben. Terwijl ik nooit een echte aanbieding heb gekregen", zegt Boilesen tegenover Telesport.

"Ik had een afspraak met de trainer dat ik na dat seizoen weg mocht. Vervolgens hadden we een gesprek van vijf minuten, waarin werd gezegd dat ik toch niet mocht vertrekken. Ik zei: 'we hebben toch een afspraak?'. Toen werd naar buiten gebracht dat ik meer geld wilde hebben en dat zij daarom niet met mij wilden verlengen. Terwijl dat helemaal niet zo zat."

Boilesen werd naar eigen zeggen neergezet als geldwolf. "Kijk, als ik voor het geld zou kiezen was ik nooit naar Ajax gegaan", aldus Boilesen, die het met Kopenhagen in de zestiende finales van de Europa League opneemt tegen Ajax. "Toen ik 17 jaar was kon ik naar veel grotere clubs, qua naam en qua geld. Pas de dag dat ik bij Ajax tekende wist ik wat ik zou gaan verdienen. Geld is nooit een drijfveer geweest."

Het verhaal van Boilesen, die vorige maand voor het eerst in actie kwam sinds zijn laatste duel voor Ajax in mei 2015, staat haaks op de uitleg van Ajax. Marc Overmars en Frank de Boer hebben na twee jaar echter niet de behoefte om te reageren op de uitspraken van Boilesen.