Skicrosser zwaar geblesseerd na finish, maar wint eerste World Cup

De World Cup skicross strijkt deze week neer in het Russische Sunny Valley en dat leverde zaterdag een schitterende finale op bij de mannen, hoewel het daarna fout ging.

Na een spannende strijd ging de Fransman Arnaud Bovolenta als eerste over de finish, maar daarachter was nauwelijks te zien wat het resultaat was. Na het bekijken van de finishfoto ging de tweede plek naar de verrassende Duitser Tim Hronek, vlak voor zijn landgenoot, die zo na twee jaar terugkeerde op het podium. De Sloveen Filip Flisar, bekend van zijn kenmerkende snor, kwam nipt als vierde over de finish.

Voor de 28-jarige Bovolenta was het na negen jaar World Cups skiën en 81 starts eindelijk zijn eerste overwinning, maar lang kon hij er niet van genieten. Na de finish kwamen de Fransman en Bohnacker met elkaar in contact, waarna de twee hard in de hekken knalde. De Duitser stond snel weer op, maar Bovolenta greep naar zijn knie en moest na een uitgebreide behandeling vervoerd worden. Zijn wat aangeslagen trainer werd bij de huldiging dan maar het podium opgeroepen, waarbij de gouden medaille om Bovolenta's ski's gehangen werd. 

De finale bij de mannen, inclusief de crash na de spannende finish (Bron: YouTube)

De wedstrijd bij de vrouwen was zo mogelijk nog spannender. De eerste twee waren weliswaar duidelijk los van de rest, maar wie gewonnen had kon pas na de finishfoto gezegd worden. Het was uiteindelijk de Canadese Marielle Thompson die zegevierde - de zesde keer al dit seizoen - en zo voor het eerst in haar carrière het eindklassement in de World Cup won. Achter, of eigenlijk naast, de olympisch kampioene ging de tweede plek naar de jonge Zweedse Sandra Näslund, voor de 40-jarige Française grootheid Ophelie David. 

De finale bij de vrouwen (Bron: YouTube)