Jans na dit seizoen weg bij PEC Zwolle

Ron Jans zal na dit seizoen vertrekken als trainer van PEC Zwolle, zo maakte de eredivisieclub bekend. De 58-jarige oefenmeester heeft aangegeven het aflopende contract niet te willen verlengen.

Jans staat sinds 2013 aan het roer bij PEC en behaalde in die tijd een aantal klinkende resultaten. Zo won hij in 2014 met zijn team de KNVB beker ten koste van Ajax (5-1) en werd enkele maanden later ook de Johan Cruijff Schaal behaald. Het Europees avontuur dat volgde eindigde echter al snel. In de Eredivisie werd in het seizoen 2014-2015 met een zesde plaats de hoogste eindklassering voor de Zwolse club ooit behaald. Dit seizoen staat de ploeg tot nu toe op een teleurstellende zestiende plaats met veertien punten uit zeventien duels.

Naar eigen zeggen is Jans nu toe aan een nieuwe uitdaging. "Van meet af aan heb ik het fantastisch naar mijn zin in Zwolle. Natuurlijk is dat gevoel gevoed door sportieve prestaties, maar ook zeker door de mensen waarmee ik intensief en zeer prettig samenwerk. We hebben met elkaar historie geschreven en ik vind het prachtig daar onderdeel van uit te maken."

"Toch heb ik besloten om deze zomer te vertrekken bij de club. Simpelweg omdat ik benieuwd ben, naar datgene er tegen die tijd op mijn pad komt. De komende periode ben ik echter tot in mijn vezels gemotiveerd om handhaving in de Eredivisie te realiseren en mijn tijd in Zwolle waardig af te sluiten."

Ron Jans vertrekt bij PEC Zwolle (Pro Shots/Lars Smook)
Ron Jans vertrekt bij PEC Zwolle (Pro Shots/Lars Smook)