Mourinho over Zlatan: "Geweldig voor iemand van 35"

José Mourinho stak na afloop van West Bromwich Albion – Manchester United, zijn waardering voor het team niet onder stoelen of banken. "We speelden volwassen."

De Portugese succestrainer had zich vooraf zorgen gemaakt om de confrontatie met WBA, dat onder leiding van coach Tony Pulis vaak scoort uit corners en vrije trappen. Die uitglijder wilde Mourinho koste wat kost niet maken.

"Als je tegen teams van Pulis speelt, moet je altijd beducht zijn voor de standaardsituaties waaruit ze makkelijk weten te scoren. Ook de slotfase kan een hel worden. Dat was voor ons ook zo tegen Chelsea", verklaarde de coach zijn opluchting.

Mourinho had gezien dat United de touwtjes in handen had gehad. "Vandaag hadden we de wedstrijd volledig onder controle. We speelden volwassen en verdedigden sterk. Ik heb erg tevreden." Ook Ibrahimovic kreeg een groot compliment van zijn trainer. "Ik blijf stellen dat het gaat om de mentaliteit van Zlatan en niet zijn fysieke gesteldheid. Het is super om hem te zien spelen, hij speelt frivool. Geweldig voor iemand van 35 jaar oud."