Bijtend zuur in metro Parijs

Icoon BuitenlandsDe afgelopen drie weken zijn er drie vrouwen aangevallen met een bijtend zuur. De mysterieuze aanvallen vonden plaats in het openbaar vervoer in en rond Parijs.

De eerste aanval vond plaats op 19 maart. Een vrouw van 25 jaar was net op een trein was gestapt in het station Saint-Lazare in Parijs en kreeg al snel pijn aan haar achterwerk. Kort daarna werd ze met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. Een dag later werd een 30-jarige vrouw het slachtoffer in de Gare de Lyon, terwijl ze stond te wachten op een trein. Zij werd met tweedegraads brandwonden aan de billen opgenomen in het ziekenhuis, eveneens ten gevolge van een bijtend zuur. Afgelopen woensdag vond de derde en vooralsnog laatste aanval plaats. Een 27-jarige vrouw stond te wachten op de metro in het Parijse station Ternes, toen ze brandwonden aan haar achterwerk en benen opliep.

Volgens de politie worden de brandwonden veroorzaakt door een zwavelhoudend zuur. Over de precieze toedracht tast de Franse politie echter nog in het duister.


Gare Saint Lazare