Murray na thriller naar eindstrijd ATP Finals

Tennisser Andy Murray heeft na een thriller tegen Milos Raonic de eindstrijd van de ATP World Tour Finals bereikt. De nummer een van de wereld had het zwaar tegen de nummer drie, maar kon in de O2 Arena in Londen na 3,5 uur tennis toch als winnaar van de baan stappen: 5-7, 7-6(5) en 7-6(9).

Raonic begon sterk aan de wedstrijd en pakte de eerste set. Ook in het tweede bedrijf kwam de Canadees een break voor, maar Murray knokte zich terug tot een tiebreak. Daarin sloeg de Schot toe. In de derde en laatste set leek Murray met een break op 4-4 de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ditmaal was het Raonic die terugvocht. Nog twee breaks volgden, waarna er een tiebreak noodzakelijk was om de wedstrijd te beslissen. Daarin was Murray met 11-9 te sterk.

In de andere halve finale nemen Novak Djokivic en Kei Nishikori het tegen elkaar op. Mocht Djokovic deze partij winnen, dan strijdt de Serviër morgen in de finale tegen Murray niet alleen om de winst in het eindejaarstoernooi, maar ook om de nummer één positie op de wereldranglijst.