FOK! Wat een weer: kil en somber weer

Gisteren was het een sombere dag. Mederedacteur qltel was gisteren bij kasteel Doorwerth en daar miezerde de regen de hele dag naar beneden.

De afgelopen nacht is het in grote delen van het land gelukkig opgeklaard. In het zuiden is daarbij wel plaatselijk mist ontstaan en in het noorden heeft het gevroren waarbij het kwik op sommige plaatsen zakte tot -5. Het zou me niet verbazen als het plaatselijk ook best glad kan zijn geworden en autobezitters die vroeg weg moeten en hun auto buiten hebben staan lopen de kans dat de ruiten bevroren zijn. Met een beetje pech wordt dat dus ruiten krabben.

De mist lost vanmorgen vlot op. Vanuit het westen neemt in de loop van de ochtend dan de bewolking toe en kan het af en toe regenen of motregenen. De temperatuur loopt daarbij op tot zo'n 4 graden, maar aan zee kan het kwik in de loop van de middag nog wat verder oplopen. Er staat een matige zuidenwind die aan zee en op het IJsselmeer kan oplopen tot krachtig en in het waddengebied zelfs tot hard.

De komende dagen gaat de temperatuur wat omhoog en blijft het wisselvallig. Vooral donderdag kan het een regenachtige dag worden.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:59
Zon onder: 16:50
Zonkracht: 1 / 1
qltel heeft gisteren een bezoek gebracht aan de Bommel- en Tom Poes-dag bij kasteel Doorwerth en maakte deze foto van het kasteel.
Kasteel Doorwerth in de regen (Foto: qltel)
Kasteel Doorwerth in de regen (Foto: qltel)
                
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1666 De eerste bloedtransfusie wordt uitgevoerd door Richard Lower.
1945 In de Duitse stad Neurenberg begint het proces tegen een groot aantal nazi-leiders.
1969 NASA lanceert de Apollo 12.
1998 President Bill Clinton betaalt 850.000 dollar aan Paula Jones die in ruil daarvoor haar aanklacht van seksuele intimidatie intrekt.
2005 In Leeuwarden wordt bij de voorbereidingen van Domino Day in de sporthal een huismus in opdracht van de omroep SBS 6 doodgeschoten. Het vogeltje had 26.000 dominostenen omgegooid.
2008 Domino Day vestigt nieuw wereldrecord: 4.345.027 stenen vallen om. Ook enkele randrecords, maar gelukkig geen vogels,  sneuvelen tijdens de recordpoging.