[eSports] uitslag finale Starcraft World Championship Series

We hadden hem al voorspeld als een van de mogelijke winnaars, en terran-speler "ByuN" Hyun Woo heeft zijn favorietenrol gisteren waargemaakt door zichzelf tot de wereldkampioen van Starcraft II te kronen. In een eneverende finale versloeg hij Park "Dark" Ryung Woo met 4-2.

De wedstrijd kenmerkte zich voornamelijk door de hoge agressiviteit van ByuN, die vanaf het begin Dark begon lastig te vallen met Reapers, een strategie die zijn handelskenmerk is. Het gevolg daarvan was dat Dark geen extra hatcheries kon bouwen waardoor ByuN vaak een comfortable voorsprong kon nemen wanneer het aankwam op resources. Het was af en toe kantje-boord wanneer het aankwam op risicovolle aanvallen van ByuN, maar zijn micro (het controleren van individuele units) was niet te evenaren, waardoor hij vaak counter-aanvallen overleefde die elke normale terran-speler al zou hebben uitgeschakeld.

ByuN is de eerste terran-speler sinds 2011 die het tot wereldkampioen weet te schoppen. Als neutrale kijker is het hem ook zeer gegund: hij stopte in 2014 met Starcraft II vanwege toenemende twijfels over zijn vaardigheden en doordat hij last had van enorme nervositeit wanneer hij moest spelen. In 2016 maakte hij een spectaculaire comeback, door als eerste speler een GSL-competitie te winnen zonder deel uit te maken van een team (wat hem de bijnaam The One Man Army opleverde) en de wereldtitel is de kroon op zijn werk na maanden van doorzettingsvermogen en hard werken.