Robben blinkt uit bij remise Bayern in Frankfurt, Schalke schiet niets op met punt

Arjen Robben vierde zaterdagmiddag zijn rentree bij Bayern Munchen met een doelpunt. Dat bleek uiteindelijk niet voldoende voor een overwinning. Het werd 2-2. 

De landskampioen liet er geen twijfel over bestaan wat de intenties waren in Frankfurt. Hoewel het elftal van Carlo Ancelotti dit seizoen niet bekend staat om balbezit, werd de thuisploeg vroeg vastgezet. Joshua Kimmich kopte een bal op aangeven van Thomas Müller door. Eintracht-sluitpost Lukáš Hrádecký kwam uit zijn doel, waarna deze het leder uit de lucht greep en het gevaar voor even was geweken.

Als een duveltje uit een doosje zorgde David Alaba ervoor dat een lange bal van Mats Hummels gevaar opleverde. De Oostenrijker speelde slim de bal door naar Robben, die kwam inlopen, en vervolgens zijn rentree bekroonde met een treffer. Een eenvoudige middag leek in de maak.

Timothy Chandler zorgde een aantal minuten later dat Bayern wakker schrok. De Amerikaans international raakte de doelpaal, tot opluchting van de bezoekers. De thuisploeg werd gevaarlijker, en het was Szabolcs Huszti die de gelijkmaker alsnog op zijn naam schreef.

Een diepe bal van Kimmich leek Kingsley Coman te gebruiken om zijn ploeg opnieuw op voorsprong te brengen. De doelpaal stond echter in de weg van Die Rekordmeister. Kimmich zorgde kort daarop alsnog voor de 1-2 van Bayern. Chandler, die in de eerst helft nog de paal had geraakt, zorgde met zijn assist op Marco Fabián dat de thuisclub uiteindelijk een welverdiend punt overhield aan de confrontatie. Het betekende gevoelig puntverlies voor Bayern.Robben wordt gefeliciteerd. (PRO SHOTS/Action Images)
Robben wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten. (PRO SHOTS/Action Images)


Schalke 04 is er, met Klaas-Jan Huntelaar als vroege invaller, niet in geslaagd Paul Verhaeghs FC Augsburg te kloppen (1-1).

Klaas-Jan Huntelaar scoorde dit seizoen pas één keer in de Bundesliga en vond zich als gevolg daarvan in de uitwedstrijd tegen FC Augsburg terug op de bank. Lang duurde dat niet want na ruim twintig minuten brak zijn concurrent Breel-Donald Embolo ongelukkig zijn enkel en kon de oud-Ajacied zijn opwachting maken.

Huntelaar kon het zesde puntenverlies voor Schalke in zeven speelronden niet voorkomen. Na ruim een uur schoot Nabil Bentaleb, tamelijk vanuit het niets, via de paal raak. Aangever was Choupo-Moting. Het duurde niet lang voor Augsburg, waar drievoudig Oranje-international Verhaegh zoals vertrouwd negentig minuten meedeed, antwoordde. Middenvelder Daniel Baier ontving de bal op een behoorlijke afstand van de goal Gojko Kačar en jaagde 'm hard binnen: 1-1.

Schalke schiet met de puntendeling niets op en Augsburg al evenmin. De ploeg van Verhaegh staat met acht punten uit zeven speelronden veertiende en Schalke blijft met vier punten een vijftiende plek in degradatiegevaar verkeren.