Chelsea houdt Leicester in rechterrijtje

Leicester City is ook door Chelsea op z'n plek gezet in de Premier League. De regerend kampioen moest het al in de eerste helft afleggen tegen de Londenaren. Het werd uiteindelijk 3-0.

Chelsea kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De ploeg van trainer Antonio Conte schoot uit de startblokken met een doelpunt van Diego Costa. De Spaanse spits met Braziliaanse roots maakte de 1-0 door op aangeven van Nemanja Matic van dichtbij binnen te tikken. Na ruim een half uur werd de score verdubbeld door Eden Hazard. De aanvaller werd op pad gestuurd door Pedro, toonde zijn individuele klasse en werkte de 2-0 binnen voor Chelsea.

Chelsea had ook nog eens de overhand in het balbezit. Leicester City liet zich dicteren en dat gaf een weinig hoopgevend vooruitzicht op de tweede helft. Na rust besloot trainer Claudio Ranieri 3-5-2 te gaan spelen. Dat leidde tot meer gevaar voor het Chelsea-doel.

Leicester had steeds meer kansen op de aansluitingstreffer, maar kon het karwei niet afmaken. Ahmed Musa werd naar de kant gehaald voor Islam Slimani, die ook niet het verschil kon maken. Tot overmaat van ramp voor Leicester gooide Victor Moses de wedstrijd tien minuten voor tijd in het slot met de 3-0.