Bevlieging Ribery bezorgt Bayern winst tegen HSV

Bayern München leek punten te verspelen op bezoek bij Hamburger SV. In de slotfase zorgde een bevlieging van Franck Ribery ervoor dat de Beierse topploeg won. Het werd 0-1.

In de eerste helft was het een bijzonder gezapig schouwspel in de Imtec Arena; van beide teams was het veldspel niet slecht. Het ontbrak wél in de eindpassing. En omdat op die manier Hamburg en Bayern elkaars niveau zo omlaag haalden, was het wachten op een toevalstreffer.

Robert Lewandowski had deze bijna op zijn naam kunnen schrijven, maar zag zijn kopbal in de twintigste minuut een paar centimeter over vliegen. De thuisclub verdedigde met verve, waardoor ook de individuele kwaliteiten van Die Rekordmeister niet tot uiting kwamen.

Voormalig FC Groningen-aanvaller Filip Kostic was met zijn inzet dichtbij toen er ruim een uur op de klok stond. Aan de andere kant had ook David Alaba de openingsgoal op zijn schoen. René Adler, doelman van HSV, liet met zijn reflex zien in goede vorm te verkeren.

In de slotfase greep Bayern Hamburger SV naar de keel. Het piepte en kraakte achterin, en uiteindelijk was het Joshua Kimmich die na een dribbel van Ribery, op de juiste plek stond. De voorzet van de Fransman vond de jonge Duitser: 0-1.