Liverpool komt vroege klap niet te boven, Tottenham boekt eerste zege

Liverpool is in de tweede speelronde al tegen een deceptie aangelopen in de Premier League. Burnley was de Reds te snel af door hen al vroeg in de wedstrijd te verrassen. Het werd 2-0.

Na de razend knappe overwinning op Arsenal van vorige week, waarbij Liverpool een 1-4 voorsprong nam in Londen en het duel in 3-4 eindigde, leek alles koek en ei op Anfield. Maar in de tweede competitiewedstrijd ging het al vroeg gigantisch mis.

Dat had tegenstander Burnley te danken aan Sam Vokes. De Welshman ontving de bal met zijn rug naar het doel. Hij draaide wat en schoot zonder twijfel de openingsgoal binnen. Dat was pas in de derde minuut van de wedstrijd. Het zou erger worden voor Liverpool. De ploeg van trainer Jurgen Klopp ging naarstig op zoek naar controle over het duel. Daartegenover stond een comfortabel Burnley, dat in alle rust naar gaten in de defensie van Liverpool zocht.

Andre Gray maakte er al voor de rust 2-0 van. Na een counter zette nieuweling Steven Defour voor op de aanvaller, die zonder moeite de tweede goal van de middag binnenwerkte. Daarmee nam de promovendus al vroeg in de wedstrijd een voorschot op drie punten. Bij Liverpool stond Georginio Wijnaldum in de basiself. Johan Berg Gudmundsson kwam bij Burnley als invaller binnen de lijnen in de tweede helft.

Tottenham Hotspur heeft de eerste overwinning in het nieuwe Premier League-seizoen te pakken. Met Vincent Janssen in de basis werd Crystal Palace met 1-0 verslagen.

In de eerste twintig minuten van de confrontatie kregen de Spurs kansen via dode spelmomenten. Eerst was het Toby Alderweireld die met een kopbal Palace-sluitpost Wayne Hennessey probeerde te verschalken, maar zijn inzet gekeerd zag. Ook Victor Wanyama kon zijn elftal niet op voorsprong brengen.

Een afstandsschot van Janssen verdween hoog over het doel van de bezoekers. De Nederlanders was na krap een halfuur op de klok dichtbij zijn eerste Premier League-treffer toen hij na een schot van Harry Kane het met een rebound probeerde. Opnieuw lag Hennessey in de weg voor de Londense formatie.

In de blessuretijd van de eerste helft leek Kane de ban te breken, maar daar zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal. Ook in het tweede bedrijf, na de theepauze, waren de Spurs de bovenliggende partij. Janssen kreeg in de 69e minuut een opendoelkans, maar geschrokken door de tijd en ruimte, mikte de oud-AZ’er naast.

Wanyama brak alsnog de ban in de 83e minuut door na een doorgekopte bal van Kane uit een corner de sterk keepende Hennessey te verschalken: 1-0.