Kerber voorkomt 'Sister Act' in finale Wimbledon

Serena Williams neemt het in de finale van Wimbledon niet op tegen haar zus Venus, maar tegen Angelique Kerber. De Duitse was Williams in de halve finales met tweemaal 6-4 de baas. Geen Sister Act, maar wel een herhaling van de finale van de Australian Open. 

De eerste set startte met vijf servicebreaks op rij, waarvan drie in het voordeel van Kerber. De Duitse wist uiteindelijk twee opslagbeurten te winnen, terwijl Williams slechts één keer een eigen servicegame binnensleepte. Williams was slordiger in de eerste set. Vooral met haar forehand ging ze een aantal keer de mist in.

Beide speelsters haalden niet hun hun hoogste niveau. Veel rallies eindigden met een onnodige fout. Kerber slaagde toch om erin dit hele toernooi geen set te verliezen. Kerber opende set twee met een break en gaf dat niet meer weg. Op 5-4 kreeg Williams nog een kans om terug te breken, maar slaagde daar niet in. Via twee sterke opslagen kwam de linkshandige Kerber op twee matchpoints. Één wedstrijdpunt bleek voldoende. Na een lange rally eindigde Kerber de wedstrijd met een winnende diagonale forehandpassing.

De finale in Londen gaat dus tussen Kerber en Venus Williams. Begin dit jaar verraste Kerber vriend en vijand door in de finale van de Australian Open dit jaar met 6-4, 3-6 en 6-4 te winnen van Serena Williams. Dit was haar eerste Grand Slam-titel. De finale staat gepland voor zaterdagmiddag 15.00 uur. 

Angelique Kerber op jacht naar haar tweede Grand Slam van 2016. (PRO SHOTS/Action Images)
Angelique Kerber op jacht naar haar tweede Grand Slam van 2016. (PRO SHOTS/Action Images)