Ajacied De Sa transfervrij naar Slovan Bratislava

Lesly de Sa heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij Slovan Bratislava. De aanvaller komt transfervrij over van Ajax, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd.

De 23-jarige De Sa werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan respectievelijk Go Ahead Eagles en Willem II. Bij geen van die ploegen wist de buitenspeler uit te groeien tot een vaste kracht van het elftal. Ajax wilde het contract van De Sa niet verlengen. Slovan Bratislava, waar ook ex-Ajacied Joeri de Kamps onder contract staat, is blij met de komst van De Sa.

"We verwachten dat hij ons offensief sterker maakt met zijn snelheid op de flanken. De club is sowieso van plan om de selectie flink te versterken deze transferperiode. De spelers die hier vertrekken, zullen vervangen worden door nog betere spelers die azen op succes. Wij eisen altijd het maximale", aldus vice-president Ivan Kmotrík op de clubsite van Slowaakse club.

De Sa maakte in september 2011 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax tijdens een bekerwedstrijd tegen vv Noordwijk en waarin hij doel trof. Dat was dat seizoen zijn enige optreden in het eerste van Ajax. De Sa speelde in totaal zeventien officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij twee keer het doel trof. Het afgelopen seizoen speelde hij twintig wedstrijden voor Willem II en scoorde één keer in de beker.