Zwak Oranje speelt gelijk tegen Ierland

Het Nederlands elftal is er nog niet in geslaagd de opwaartse lijn te hervinden. Het team van bondscoach Danny Blind leek in een oefenwedstrijd in Dublin tegen Ierland tegen een nederlaag op te lopen, maar Luuk de Jong behoedde het zwakke Oranje voor een nederlaag. Kevin Strootman maakte na lange afwezigheid een succesvolle rentree.

Nederland had in de eerste helft wel het meeste balbezit tegen de Ieren, maar zodra de aanvallers in beeld kwamen ging het mis. Memphis Depay kon de bal niet in bezit houden, terwijl de andere aanvallers, Quincy Promes en Vincent Janssen, door de Ieren onder de duim werden gehouden.

Ierland zette hier barweinig tegenover, maar greep wel de leiding toen Virgil van Dijk na een half uur eerst een hoekschop weggaf en daarna een kopduel van John O'Shea verloor. Op de lijn redden Jasper Cillessen en Janssen (met de hand), maar Shane Long was er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te verwerken.

Oranje probeerde na rust aan te vallen, maar het waren de Ieren die gevaarlijk werden. Invallers Steven Berghuis en Bas Dost konden weinig klaar spelen, omdat ze net als de aanvallers eerder in de wedstrijd weinig tot geen bruikbare ballen kregen. Uiteindelijk was het de net in het veld gekomen Luuk de Jong die vijf minuten voor tijd een voorzet van Jetro Willems tegen de touwen kopte.

Zo eindigde de wedstrijd in Dublin in een 1-1 gelijkspel, met een goede rentree van Strootman. Maar over de overige tien posities zal bondscoach Blind niet tevreden zijn en heeft hij tegen de Ieren meer vragen dan antwoorden gekregen.

Kevin Strootman enig lichtpuntje bij Oranje (Pro Shots/Joep Leenen)