S. de Jong: "Ajax altijd een optie"

Siem de Jong is niet gelukkig bij Newcastle United. Bij de gedegradeerde Engelse ploeg kwam hij amper aan spelen toe. Hij geeft dan ook aan graag weer te willen spelen.

In een uitgebreid interview met FOX Sports uit De Jong zijn frustraties. "Ik wil weer spelen, in een ritme komen. Het zal niet makkelijk zijn voor mij om de clubs voor het uitzoeken te hebben. Ik hoop op een goede oplossing."

De Jong kwam in 2014 binnen bij Newcastle en begon goed. Aanvankelijk was hij zelfs reserve-aanvoerder, maar blessures gooiden roet in het eten. Hij kwam in twee seizoenen slechts tot 26 wedstrijden. Vooral de laatste maanden werd hij enkel als invaller gebruikt. "Mijn verhaal hier is apart. McClaren begon moest vanwege de druk van spelstijl veranderen. Meer lange ballen. Dan ben ik een type dat minder snel wordt opgesteld."

Dus kwam hij op de bank. Ook onder zijn opvolger Rafael Benítez, dus zag hij Newcastle vanaf de bank degraderen. "Newcastle is echt een grote club. Je gelooft het eigenlijk niet. Als het dan zover is, is het toch een klap. Balen."

Of De Jong er na de zomer, in de Championship, opnieuw bij is, weet hij nog niet. "Na mijn vakantie ga ik om de tafel om te bespreken wat het beste is voor mij en de club. Want uiteindelijk ben ik te weinig aan spelen toegekomen." In Engeland heeft hij nog een contract tot medio 2020. Het liefst speelt hij nog een aantal jaar in het buitenland.

Toch sluit hij een terugkeer in Nederland niet uit. "Ik denk over alles na. Als de club zegt dat ik verkocht of verhuurd mag worden, moet ik kijken naar alle mogelijkheden. Ik ken Nederland natuurlijk en Ajax zal altijd een optie blijven. Peter Bosz? Ik heb hem wel eens gesproken, maar nog nooit onder hem gewerkt. Volgens mij houdt hij van goed voetbal en verzorgd spel. Dat past bij mij."