Douwe Bob tevreden over eerste repetitie

Douwe Bob was 'erg te spreken' over zijn eerste repetitie voor het Eurovisiesongfestival. "We zijn heel erg tevreden en blij dat het uitpakt zoals gehoopt", zei een woordvoerder van de AVROTROS maandag na afloop.

Voor het eerst was te zien hoe de act van de singer-songwriter er volgende week ongeveer komt uit te zien. Zo stond op het podium een grote klok geprojecteerd en droegen Douwe Bob en twee bandleden paarse en de overige drie muzikanten groene pakken.

Tijdens zijn nummer Slow Down laat Douwe Bob een stilte vallen van tien seconden. "Een ultieme slow down", omschreef de woordvoerder het moment. Na de stilte eindigt Douwe Bob het nummer klein, door alleen te zingen, met zijn gitaar op de rug.

Spannend
De zanger trad rond 14.30 uur op in de Globe Arena, waar volgende week de 61e editie van het liedjesfestijn plaatsvindt. Douwe Bob staat als zesde in de eerste halve finale van het songfestival, op dinsdag 10 mei. Op donderdag is de tweede halve finale en zaterdag 14 mei volgt de eindstrijd.

Vorig jaar vertegenwoordigde Trijntje Oosterhuis Nederland op het evenement met Walk Along. Zij haalde de finale niet, in tegenstelling tot The Common Linnets die een jaar eerder een tweede plek behaalden op het festijn.

In een filmpje dat de AVROTROS maandag eerder op de dag publiceerde vertelde de zanger, die zondag in Zweden arriveerde, dat hij 'ontzettend veel zin' had in de eerste repetitie. "Het wordt fantastisch. Spannend ook wel, spannender dan ik dacht dat het zou zijn."

Douwe Bob tevreden over eerste repetitie
Douwe Bob tevreden over eerste repetitie (Foto: BuzzE)