CL: Uitslag VfL Wolfsburg - Real Madrid

VfL Wolfsburg heeft voor een grandioze stunt gezorgd door Real Madrid in eigen huis met 2-0 te kloppen. Rodriguez en Arnold zorgden voor een riante uitgangspositie.

Real Madrid had na een kwartier 75% procent balbezit op bezoek bij Wolfsburg en in de tweede minuut gaf Cristiano Ronaldo al een waarschuwing af, maar zijn goal op aangeven van Karim Benzema kwam tot stand uit buitenspelpositie.

Wolfsburg slaat toe

Twintig minuten later zag de wereld er heel anders uit. Henrique had Keylor Navas met een kopbal en een schot uit de tweede lijn al getest, maar de Madrileense doelman moest, nadat Benzema even eerder op Diego Benaglio stuitte, binnen zeven minuten twee keer vissen.

Nadat Schürrle makkelijk ging liggen na een duel met Casemiro, zette linksback Ricardo Rodriguez Wolfsburg vanaf de stip ijskoud op voorsprong. Even later opende Julian Draxler aan de rechterkant op Henrique, die strak voorgaf en Maximilian Arnold zag afmaken, 2-0.

Real komt er niet doorheen

Daarna bleef Real de ploeg die het overwicht had. De bezoekers kregen via Benzema een grote kans op de aansluitingstreffer na een voorzet van Gareth Bale, maar de Fransman kopte naast en moest vijf minuten voor rust met een knieblessure naar de kant.

Na rust zat de wedstrijd in grote gedeeltes aardig op slot. Wolfsburg had de defensieve organisatie goed voor elkaar en bleef meevoetballen. Schürrle kreeg een grote kans op nog een Duitse goal, terwijl Real niet kon doordrukken. Ronaldo kopte in de handen van Benaglio na een voorzet van Bale en even later schoot de Portugees via de doelman voorlangs.

De frustraties liepen op bij De Koninklijke. Marcelo trapte na bij Arnold, wat gemist werd door de scheidsrechter. In de 2-0 stand kwam geen verandering meer, waardoor Real met de staart tussen de benen terug naar huis kon en Wolfsburg feest vierde.