WK Kwalificatie: Guatemala stunt met zege op Verenigde Staten

Een gigantische stunt in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal in de CONCACAF-zone. Guatemala won thuis met 2-0 van de Verenigde Staten. De Amerikanen moeten door deze nederlaag nog flink aan de bak om de volgende ronde te bereiken.

Na een kwartier stond de eindstand al op het bord. Rafael Morales kon na zeven minuten een corner binnen trappen. Acht minuten later trapte doelman Paulo Motta heel ver uit. Carlos Ruiz pikte de bal op en kwam één op één te staan tegenover de Amerikaanse doelman Tim Howard and hij verdubbelde de voorsprong.

De andere wedstrijd in groep C ging tussen Saint Vincent en de Grenadines en Triniad & Tobago. De bezoekers uit Triniad wonnen met 2-3 en staan nu met zeven punten uit drie wedstrijden bovenaan in de groep. Guatemala heeft zes punten en de VS slechts vier. Saint Vincent is nog puntloos. Deze groepsfase is nu halverwege. De beste twee landen plaatsen zich voor de finaleronde in de CONCACAF-zone. Over vier dagen mag de Verenigde Staten thuis op zoek naar revanche tegen Guatemala.

De twee treffers van Guatemala. (Bron: YouTube)

In groep A heeft Mexico ook zijn derde wedstrijd gewonnen. Canada werd met 3-0 verslagen. El Salvador en Honduras speelden met 2-2 gelijk. Mexico heeft de maximale negen punten, Canada volgt op vier punten en El Salvador heeft er twee. Honduras, het land dat op de WK's van 2010 en 2014 nog actief was, sluit de rij met één punt.

In groep B werd twee keer gelijkgespeeld. Costa Rica kwam in en tegen Jamaica niet verder dan 1-1 en Haiti en Panama wisten niet te scoren. Costa Rica heeft zeven punten na drie wedstrijden. Panama en Jamaica hebben er vier en Haiti heeft één punt. Woensdag is de volgende speelronde met de 'returns' van deze wedstrijden.