Oppermachtig Kampong overklast Frans kampioen in EHL

Hockeyclub Kampong heeft zich vrijdagavond in het Wagener-stadion in Amsterdam overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van de EHL. In de achtste finale trakteerden de Utrechters, dankzij goals van Bjorn Kellerman, Quirijn Caspers (2x), Racing Club de France op een regelrechte oorwassing (1-6).

Al in de 5e minuut van het duel kreeg Kampong de handen van het massaal toegestroomde publiek op elkaar. Bjorn Kellerman nam de bal met de rug naar de goal handig aan, draaide naar zijn forehand en schoot de bal knap in de verre hoek op de planken. Wie had gedacht dat de regerend Frans kampioen ten aanval zou trekken kwam bedrogen uit. Kampong bleef domineren, gaf hoog druk en zette de Fransen vast op het middenveld. Het klassenverschil op papier was dan ook op het veld goed zichtbaar.

In de slotseconden van het eerste kwart zette Quirijn Caspers Kampong op een 0-2 voorsprong. Zijn inzet in de korte hoek leek een prooi voor de Franse doelman Corentin Saunier, maar deze zag de bal tussen zijn legguard en de paal het doel binnenschieten. Drie speelminuten later, in het tweede kwart, was het opnieuw Casper die doel trof. Op aangeven van Constantijn Jonker tikte hij ogenschijnlijk simpel binnen.

Nadat de rook van het vuurwerk – dat de fanatieke Kampong-fans in de rust hadden afgestoken – was opgetrokken, begonnen beide ploegen aan het derde kwart. Hierin probeerden de Fransen in de openingsminuut nog de aanval te zoeken, maar Kampong had weinig moeite om onder die druk vandaan te hockeyen. Sterker nog, de ploeg van coach Alexander Cox hervatte waarmee het voor de rust was geëindigd: domineren.

Dat resulteerde in de 33e minuut van het duel opnieuw een goal op. Waar hij bij de 0-3 nog de assist leverde, schreef Constantijn Jonker nu een doelpunt op zijn eigen naam. 10 minuten later was het de beurt aan Philip Meulenbroek. Sander de Wijn sloeg de bal hard de cirkel binnen richting zijn voorhoede, waarna Meulenbroek de bal bekeken binnentikte.

In het vierde kwart liep Kampong dankzij een heerlijk binnengesleepte strafcorner van Martijn Havenga verder uit naar 0-6. Hij vond de linkerkruising. Het slotakkoord was voor Racing Club de France. Jacinto Domingo-Perez schoot de eretreffer op het scorebord.

Zaterdag komen er nog twee Nederlandse clubs in actie. Amsterdam speelt tegen Wimbledon en Oranje Zwart zal in de achtste finales uitkomen tegen het Belgische Royal Leopold Club.