Nancy Reagan overleden

Nancy Reagan, de vrouw van de Amerikaanse oud-president Ronald Reagan, is overleden. Dat melden Amerikaanse media. De voormalig first lady is 94 jaar geworden.

Nancy Reagan overleed zondag in haar woonplaats Bel Air; 6 maart is de dag waarop ze in 1952 trouwde met Ronald Reagan. De Republikein was van 1981 tot 1989 president van de Verenigde Staten en overleed in 2004. Nancy Reagan was al een tijdje ziek.

Nancy is niet de naam die Reagan bij haar geboorte meekreeg. Ze werd geboren als Anne Francis Robbins en studeerde drama. Na haar studie werkte ze als verpleegster en verkoopmedewerkster in een warenhuis. Haar moeder bezorgde haar een kleine acteerrol. Ze nam toen haar artiestennaam Nancy Davis aan.

In 1951 ontmoette ze toenmalig acteur Ronald Reagan. Het koppel trouwde een jaar later. Nancy Reagan stond bekend als extreem loyaal en beschermend ten opzichte van haar man.

Update 19.05 uur:
De Republikeinse presidentskandidaten Donald Trump en Ted Cruz hebben via Twitter op het overlijden van Nancy Reagan gereageerd.