Hiddink wint clash met Koeman en blijft ongeslagen

Het leek er lang op dat Southampton weer zou winnen van Chelsea. Het duel duurde echter een kwartier te lang. De bezoekers rechtten de rug en kwamen als winnaar uit de strijd: 1-2.

Het bleek al snel dat het niet onlogisch was dat doelman Fraser Forster al ruim zes wedstrijden niet was gepasseerd in de Premier League. Daar heeft de sluitpost natuurlijk een aanzienlijk aandeel in gehad, maar de verdediging van Southampton speelt daar ook een enorme rol in. Tegen Chelsea leek die defensie ook weer ondoordringbaar. Zeker in het eerste bedrijf.

Nou speelden de bezoekers aanvallend sowieso bijzonder weinig klaar. De meeste dreiging kwam van de gastheer, al werd ook doelverdediger Thibaut Courtois amper getest. Totdat verdediger Baba Rahman in de fout ging. De rappe Shane Long was er als de kippen bij en met een leep stiftje verschalkte hij Courtois: 1-0.

Op dat moment was Chelsea weliswaar de betere ploeg, qua balbezit dan, maar die formatie wist geen gaatje te vinden in de hechte defensie van de equipe van oefenmeester Ronald Koeman.

Ook na de rust lukte het Chelsea maar niet om Southampton aan het wankelen te krijgen. De thuisploeg bleef bijzonder simpel overeind, maar werd zelf ook nauwelijks nog gevaarlijk. En dat team mocht nog van geluk spreken toen Diego Costa ineens vrij mocht uithalen na een voorzet, want de aanvaller, die al niet lekker in de wedstrijd zat, schoot in zeer kansrijke positie naast.

Een kwartier voor tijd was daar toch de gelijkmaker voor Chelsea. Ondanks dat die ploeg ook in die periode beter was, viel de treffer toch enigszins uit de lucht. De bal kwam bij Cesc Fàbregas. De middenvelder zocht Eden Hazard, maar zag zijn voorzet zomaar langs Forster krullen: 1-1. Daarmee blijft het clubrecord van de doelman beperkt tot zes wedstrijden en 75 minuten zonder tegendoelpunt.

Die treffer gaf Chelsea vleugels. Het elftal van trainer Guus Hiddink was veel sterker en kreeg Southampton eindelijk aan het wankelen. De formatie van Koeman had werkelijk niets meer in te brengen en zelfs de stugge defensie bezweek steeds meer onder de druk van Chelsea. Net op het moment dat Southampton nog een punt uit het vuur zou slepen, sloeg Chelsea-aanvoerder Branislav Ivanovic toe. Hij kopte onhoudbaar binnen uit een corner: 1-2.

Het was even zweten, maar Hiddink zet zijn reeks van ongeslagen wedstrijden in de Premier League voort. Een knappe prestatie, zeker gezien de manier waarop Southampton de strijd aan ging. Het duel duurde voor die ploeg simpelweg net even te lang.

Koeman en Hiddink geven elkaar een hand na afloop van de wedstrijd. (PRO SHOTS/Action Images)
Koeman en Hiddink geven elkaar een hand na afloop van de wedstrijd. (PRO SHOTS/Action Images)