Bayern fluitend naar zege in Wolfsburg, Hannover grijpt laatste strohalm

Bayern München staat fier aan kop in de Duitse Bundesliga en onderstreepte zaterdagmiddag de titelaspiraties eens te meer door VfL Wolfsburg te verslaan. Het werd 0-2.

Alle oegen waren voorafgaand aan het duel gericht op Bayern-aanvaller Robert Lewandowski. Want was het niet hij die vorig jaar liefst vijf keer scoorde tegen De Wölfe? Een ongekende prestatie van de Poolse aanvaller, die natuurlijk het gehele seizoen goed op schot is. Ook in Wolfsburg was het weer raak voor de goalgetter van de Rekordmeister.

Bayern is ook dit seizoen heer en meester in de Duitse Bundesliga. In de afgelopen jaren was de club uit Beieren telkens oppermachtig. Opponenten konden ook niet maar een beetje in de buurt van de Duitse recordkampioen komen. Alleen Borussia Dortmund kan de strijd nog enigszins aan, maar heeft met een duel minder gespeeld een achterstand van elf punten op de trotse koploper.

Wolfsburg bungelt dit seizoen een beetje tegen de subtop van Duitsland aan en wist dat het een zware kluif aan Bayern zou hebben. Bayern-trainer Pep Guardiola had zijn elftal - zoals eigenlijk altijd - weer ontzettend goed staan, waardoor het voor de thuisploeg een zware opgave werd. Na rust maakte Bayern München daadwerkelijk het verschil op het scorebord in de Volkswagenstad.

Het verschil werd in een kort tijdsbestek gemaakt. In de 66ste minuut kon Kingsley Coman profiteren en eigenlijk vanuit de kluts werkte de jonge Fransman de bal binnen. Ruim een kwartier voor tijd werd het 0-2. Wie anders dan Lewandowski - maakt-ie het toch weer waar ondanks alle druk - was de man die scoorde. Dat deed de Pool knap op aangeven van Franck Ribéry, die eindelijk weer eens fit is bij Bayern.

Daar bleef het bij in Wolfsburg en het is nu aan Dortmund de taak om de achterstand niet elf punten te laten. BVB neemt het zaterdagavond nog op tegen Hoffenheim en voelt de druk op de schouders. Anders kan Bayern zich zoals regelmatig al weer een vroege kampioen noemen. De voortekenen zijn er eigenlijk al het hele seizoen en de kans is klein dat de Rekordmeister de voorsprong nog uit handen geeft.


Hannover 96 doet er nog van alles aan om niet te degraderen. Zaterdag wist de ploeg met 1-2 op bezoek bij VfB Stuttgart te winnen. De kansen waren in de openingsfase voor de bezoekers, maar steeds lag Przemyslaw Tyton in de weg. Voor Stuttgart was het bij de eerste kans direct raak. Timo Werner kopte uitstekend binnen uit een hoekschop, de aanvaller stond daarbij compleet ongedekt.

Christian Schulz zorgde even later uit een vrije trap voor de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Daarna waren de betere mogelijkheden toch voor Stuttgart, zo had Werner zijn tweede moeten binnen knikken, maar hij schoot recht af op op doelman Ron-Robert Zieler. De overwinning kwam er alsnog voor de bezoekers. Op een eerste inzet kon Tyton nog redding brengen, maar vervolgens kopte Schulz toch zijn tweede goal binnen, waarmee hij de hekkensluiter drie belangrijke punten bezorgde.