Streets of Rage 2-soundtrack wordt uitgebracht op vinyl

De soundtrack van Streets of Rage 2, het legendarische knokspel dat in 1992 voor de Sega Mega Drive verscheen, wordt uitgebracht op LP. De soundtrack wordt in april van dit jaar uitgebracht door Data Discs, een platenlabel gespecialiseerd in het uitgeven van gamesoundtracks op vinyl.

De soundtrack van de Streets of Rage-franchise werd gemaakt door Yuzo Koshiro, een waar genie op het gebied van dergelijke muziek. De memorabele chiptune-muziek van Streets of Rage werd wereldwijd geprezen vanwege de unieke sound en het feit dat Yuzo zijn tijd ver vooruit was. Hij inspireerde talloze artiesten in de categorie electronische muziek, zoals Ikonika en Childish Gambino.

De Vinyl-soundtrack bestaat uit 25 nummers, inclusief vier bonustracks van 'demo's, alternatieve versies en ongebruikte composities'. Bestellen kan op de site van Data Discs. Data Discs bracht eerder al de muziek van Streets of Rage 1, Shenmue en Shinobi III uit op LP. Luister hieronder nog even mee naar de (ietwat gedateerde mag nog immer geweldige) bossfight-soundtrack van Streets of Rage 2.