'Rood' voor scheidsrechter bij Gala - Trabzonspor

Zondagavond stond in Istanbul de beladen wedstrijd tussen Galatasaray en Trabzonspor op het programma. Het werd een traditioneel Turks duel, met maar liefst vier rode kaarten.

Na 25 minuten opende Erkan Zengin de score voor het bezoekende Trabzonspor uit een penalty: 0-1. Özer Hurmaci kreeg vervolgens in het eerste kwartier van de tweede helft twee keer geel van scheidsrechter Deniz Bitnel en dus mocht de speler van Trabzonspor vertrekken. Vijf minuten later maakte Lukas Podolski de gelijkmaker.

De in Bergen op Zoom geboren Aykut Demir kreeg in de 70 minuut zijn tweede geel, waardoor Trabzonspor met negen man kwam te staan. Daar bleef het niet bij, want vijf minuten voor het einde kreeg de Belg Luis Pedro Cavanda van hetzelfde Trabzonspor óók nog eens rood.

In het opstootje dat ontstond pakte Salih Dursun, wederom van Trabzonspor, de rode kaart af van de scheidsrechter en 'stuurde' hij Bitnel zelf richting kleedkamer. De leidsman kon de actie uiteraard niet erg waarderen, nam de kaart terug en gaf ook Dursun toestemming om vroegtijdig te douchen. Tegen zeven tegenstanders lukte het Gala dan eindelijk om op z'n minst een penalty te versieren, binnengeschoten door Selcuk Inan: 2-1, tevens de eindstand.