Titeldroom Leicester reëel na winst op City

Het sprookje van Leicester City gaat maar door! In het Etihad Stadium zette The Foxes ook directe concurrent Manchester City aan de kant met overtuigende cijfers; 1-3.

Het sprookje van Leicester City duurt maar voort. In februari aan kop gaan in de Premier League betekende de afgelopen twaalf seizoenen een kampioenschap aan het eind van de rit. Mocht koploper Leicester City daarom winnen van nummer twee Manchester City, dan zou het een grote stap zetten richting de titel. Winnen in het Etihad Stadium is zelfs voor revelatie Leicester geen koud kunstje.

Leicester kwam goed uit de startblokken. Riyad Mahrez zocht meteen Fabian Delph op en werd door de Engelsman uit balans gebracht. Na twee minuten kregen The Foxes daarom al een vrije trap op een aantrekkelijk positie, waar Mahrez zelf achter ging staan. Met een scherpe voorzet naar de eerste paal wist Robert Huth het duel te winnen van Martin Demichelis. De Argentijnse mandekker raakte de bal ook nog even aan waardoor doelman Joe Hart kansloos was; 0-1.

De wedstrijd kwam vervolgens goed los. Het tempo lag hoog bij beide ploegen, maar het was Manchester City dat het spel maakte. De bezoekers werden echter gevaarlijk uit de omschakeling door met name Jamie Vardy de diepte in te sturen. Na de spetterende opening nam Leicester echter wat gas terug, maar wist ook City maar moeizaam tot kansen te komen. Sergio Agüero nam het doel van Kasper Schmeichel enkele keer onder vuur, maar de sluitpost raakte daarvan niet in verlegenheid. The Citizens bleven echter aandringen en zetten de bezoekers flink onder druk, maar door goed verdedigend werk van de Leicester-verdediging was de vroege goal van Huth de enige treffer van de eerste helft.

Zoals de eerste helft begon, zo werd het spel na de thee hervat. Amper drie minuten onderweg wipte Mahrez de bal over een tegenstander heen en ging hij met twee mooie schaarbewegingen naar binnen. Met zijn zwakkere rechterbeen haalde hij verwoestend uit in de korte hoek waardoor Hart alleen maar naar het schot kon kijken; 0-2.

Pellegrini voerde meteen aanvallende wissels door, maar het mocht niet baten voor de Chileens oefenmeester. Uit de corner van Christian Fuchs kwam Robert Huth boven alles en iedereen uit en tekende de Duitse verdediger voor zijn tweede treffer van de middag. Hij zette zich weliswaar af op Demichelis, maar Anthony Taylor zag er geen overtreding in; 0-3. In de laatste minuten maakte Sergio Agüero er nog wel 1-3 van uit een corner, maar de punten gingen mee naar Leicester. De titeldroom van Leicester begint daardoor reëele vormen aan te nemen.