Koeman klopt Van Gaal op Old Trafford

Een droomdebuut van Charlie Austin bij Southampton heeft Ronald Koeman drie punten opgeleverd op bezoek bij het Manchester United van Van Gaal. De thuisploeg stelde wederom teleur. Het werd 0-1.

Het publiek op Old Trafford werd wederom niet verwend door Manchester United, dat in het de openingsfase via Martial, Blind en Rooney een aantal keer van afstand probeerde. De thuisploeg had een klein overwicht, maar zag Southampton na 37 minuten een grote kans krijgen toen Mané een pass van Tadic niet kon verzilveren en De Gea met de schrik vrij kwam.

Er ging bij United veel mis in de opbouw, die door de bezoekers vroeg onder druk werd gezet. Vlak voor rust waren de eerste fluitconcerten hoorbaar. Juist op dat moment kreeg de thuisploeg via de onzichtbare Lingard een mogelijkheid na een van richting veranderd schot. Desondanks ging United voor de elfde keer op rij rusten zonder in de eerste helft een goal te hebben gemaakt.

Na rust leek United even op te leven, daarna kwamen er weer kansen voor Southampton. Wanyama was dicht bij een goal nadat hij met het hoofd een corner net naast kopte. Van Gaal kreeg nog een tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Darmian. De back moest gewisseld worden na een botsing met Long.

De Nederlandse coach kreeg drie minuten voor tijd nog een grotere klap te verwerken. Winteraankoop en invaller Charlie Austin kopte in de 87e minuut de 0-1 achter De Gea na een vrije trap van Ward-Prowse. Het was voor Southampton de eerste bal op doel, met de derde overwinning op rij tot gevolg. Want United probeerde het nog wel, maar een schot van invaller Januzaj dat voorlangs ging was het enige wapenfeit.

Zo won in de clash tussen Van Gaal en Koeman weer de bezoekende trainer en staat het in die tweestrijd in de Premier League weer 2-2. Manchester United blijft na de nederlaag op een vijfde plaats staan, Southampton klimt naar de achtste positie met nog vier punten achterstand op de equipe van Van Gaal.

Charlie Austin beleeft droomdebuut bij Southampthon. (PRO SHOTS/Action Images)