ADO biedt Ajax en Bazoer excuses aan

ADO Den Haag heeft vandaag zijn excuses aangeboden aan Ajax voor het wangedrag van de eigen achterban. Dit deed de directie van de Haagse formatie middels een brief, die naar de Amsterdammers werd verstuurd. Ajax won de wedstrijd in het Kyocera-stadion overigens met 0-1.

Ajacied Riechedly Bazoer kreeg het gisteren zwaar te verduren, vanwege oerwoudgeluiden tijdens het duel tegen ADO Den Haag. "Ik kan me voorstellen dat Ajax zeer teleurgesteld en ontstemd is", liet algemeen directeur Jan Willem Wigt aan ADO TV weten.

Wigt had bovendien geen goed woord over voor de eigen fans en kondigde zware sancties aan. "Ik schaam me dood. Het is niet te geloven dat mensen die van de club houden zich zo gedragen en de club in diskrediet brengen. Vandaag worden de beelden en geluiden voor ons beschikbaar. De pakkans is redelijk groot."

"We hopen deze week met de resultaten te komen. We gaan de daders keihard aanpakken wat mij betreft. De richtlijn is een stadionverbod van vijf jaar en wat mij betreft worden die ook uitgedeeld."


Gesprek tussen ADO TV en Jan Willem Wigt (YouTube)