Juventus blijft in spoor Napoli

Juventus blijft de voornaamste belager van koploper Napoli in de Italiaanse Serie A. De titelverdediger boekte zondag bij Udinese de tiende competitiezege op rij en blijft op twee punten achterstand van de Napolitanen, die zaterdag Sassuolo met 3-1 versloegen. 'Juve' won nog overtuigender: 0-4.

Alle doelpunten vielen voor rust. Paulo Dybala en Sami Khedira hadden de gasten op een 2-0-voorsprong gezet toen Udinese-verdediger Danilo een overtreding maakte op Mario Mandzukic. Het leverde de Braziliaan een rode kaart op, terwijl de toegekende strafschop werd benut door Dybala. Daarmee was de wedstrijd van alle spanning ontdaan, zeker nadat Alex Sandro er ook nog 4-0 van maakte.

Nieuwe trainer Luciano Spalletti kon AS Roma niet tot grootse daden inspireren. De nummer twee van vorig seizoen kwam tegen hekkensluiter Hellas Verona niet verder dan een 1-1-gelijkspel. De Belg Radja Nainggolan zette de Romeinen nog wel op voorsprong, maar na rust kwam Verona op 1-1 door een benutte strafschop. Giampaolo Pazzini schoot raak vanaf elf meter. Zijn teamgenoot Urby Emanuelson stond op dat moment al niet meer in het veld. De oud-Ajacied werd in de rust gewisseld.

Stadgenoot Lazio knokte zich terug na een 2-0-achterstand bij Bologna. Nadat Adam Masina met rood was verdwenen, benutten Antonio Candreva - uit een strafschop - en Senad Lulic de numerieke meerderheid: 2-2. Wesley Hoedt speelde het hele duel. Napoli dankte de zege zaterdag op Sassuolo (3-1) vooral aan topschutter Gonzalo Higuaín, die twee keer doel trof. De Argentijn loopt één op één met twintig treffers in evenzoveel wedstrijden.

Juventus blijft in spoor Napoli (Foto: ANP)