Arsenal laat koppositie liggen bij Stoke City

Arsenal is er niet in geslaagd om alleen aan kop te komen in Engeland. Op bezoek bij Stoke City eindigde de wedstrijd zoals die begon, in 0-0. Arsenal wist dat het alleen aan kop kon komen in de Premier League als het een zege zou boeken. Leicester City kwam zaterdagmiddag namelijk op bezoek bij Aston Villa niet verder dan 1-1.

The Gunners waren in de eerste helft de bovenliggende partij en kregen via Olivier Giroud de beste mogelijkheid. De Fransman zag zijn inzet goed gekeerd worden door Jack Butland.

Twee minuten na rust trad de doelman van Stoke wederom goed handelend op. De Engelsman hield Giroud wederom van het scoren af nadat de aanvaller de bal uit een corner van Aaron Ramsey inkopte. Aan de andere kant moest Petr Čech handelend optreden na een schot van Josulu en deed dat uitstekend.

Arsenal, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Mesut Özil, miste duidelijk creativiteit om de hechte ploeg van Stoke kapot te spelen. Door het gelijke spel moeten de Londenaren de koppositie delen met Leicester, al heeft de ploeg wel een beter doelsaldo. Nummer drie Manchester City volgt op één punt.