Manchester United weet weer wat winnen is

Manchester United weet eindelijk weer hoe het voelt om te winnen. Het elftal van trainer Louis van Gaal startte het nieuwe jaar zaterdag voor eigen publiek met een benauwde zege op Swansea City (2-1).

United vierde de eerste overwinning in zeven competitiewedstrijden. De vorige zege in de Premier League dateerde alweer van 21 november vorig jaar toen Watford werd verslagen (2-1). Anthony Martial was de gevierde man op Old Trafford. De talentvolle Fransman kreeg de laatste weken veel kritiek omdat hij voor een spits van 50 miljoen euro wel heel weinig scoort. Vlak na rust kopte hij op aangeven van Ashley Young echter raak (1-0). Hij bereidde ook de tweede treffer van Wayne Rooney voor.

United oogstte vooral in de tweede helft weer af en toe applaus van het de laatste maanden weinig verwende eigen publiek. Het zat de ploeg van coach Van Gaal ook eindelijk een keer mee. Swansea City kwam niet veel verder dan verdedigen. Toch kreeg Andre Ayew een mooie kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te koppen. De Ghanees raakte echter de paal. De waarschuwing was niet aan United besteed, want even later kopte Gylfi Sigurdsson wel raak: 1-1. Heel even wankelde United, maar zeven minuten na de gelijkmaker herstelde Rooney de marge van één treffer.

Daley Blind speelde de hele wedstrijd voor United. Memphis Depay mocht niet invallen. Swansea City was de afgelopen anderhalf jaar een heuse 'angstgegner' voor United. De ploeg uit Wales won de vorige drie competitiewedstrijden tegen de topclub met 2-1.

United weet weer wat winnen is
United weet weer wat winnen is (Foto: ANP)