Edward Norton zamelt geld in voor vluchteling

Edward Norton is een crowdfundingactie begonnen om geld in te zamelen voor een Syrische vluchteling die bekendstaat als 'de wetenschapper'. De acteur hoopt met het geld de huur en de medische behandelingen van de man te kunnen betalen.

De Syriër deed onlangs zijn verhaal op de website Humans Of New York. Hij vertelde hoe hij zijn vrouw en dochter was verloren nadat hun huis werd gebombardeerd. Zeven andere familieleden kwamen om en de man vertrok naar Turkije met zijn zoon en dochter. Daar ontdekte hij dat hij kanker heeft. Ook hoorde hij daar dat hij asiel kreeg in de Verenigde Staten, waar hij zo snel mogelijk patent wil aanvragen voor een aantal van zijn uitvindingen. "Ik wil gewoon weer aan het werk. Ik wil weer een persoon zijn."

Dit verhaal greep Edward Norton zo aan, dat hij besloot de man te helpen. "Deze man heeft vreselijke verliezen geleden, die de meeste mensen de das om zouden doen. Maar toch wil hij niets liever dan iets positiefs bijdragen aan de wereld. Als wij zulke mensen niet verwelkomen in onze maatschappij en zijn dromen helpen verwezenlijken, dan zijn we niet het land dat we denken dat we zijn", schrijft de Birdman-acteur op de actiepagina.

De teller staat inmiddels op ruim 300.000 dollar (bijna 275.000 euro). Norton heeft zelf bijna 2000 euro gedoneerd.

 

Yesterday I got an email from Edward Norton, asking if he could host a fundraiser for the scientist in Tuesday’s story. ...

Posted by Humans of New York on Saturday, December 12, 2015