FOK! Wat een weer: waddenwind...

Gisteren was een prachtige herfstdag met af en toe wat regen. In de avond trok de wind plotseling flink aan en werden her en der flinke windstoten gesignaleerd. Met name op de Wadden kon het even flink spoken, aldus weeronline.nl. Toch was de temperatuur goed te doen voor deze tijd van het jaar. Lonaa vond het zelfs te warm, want ze moest haar bier in de koelkast zetten om het koud te laten worden. 

Vandaag wordt het overwegend droog met af en toe plaats voor een zonnetje. Hoewel het vandaag iets minder warm wordt, voelt het toch aangenamer aan dan gisteren, omdat het minder hard waait. De wind draait naar het zuiden tot zuidoosten en neemt aan het eind van de dag weer toe in kracht.

Deze prachtige foto in het Haagse bos werd mij ter beschikking gesteld door Ferry Passchier. Deze en meer van dit soort foto's kun je vinden in het FotoForum!

Herfst in het Haagse bos (Foto: Ferry Passchier)
Herfst in het Haagse bos op het Malieveld in Den Haag (Foto: Ferry Passchier)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1895 wordt de Röntgenstraling ontdekt door William Röntgen.

* In 2007 wordt de Maeslantkering voor de eerste keer, sinds deze in gebruik genomen is, gesloten vanwege een stormvloed.

* In 1940 wordt de Hr. Ms. O. 22 -een Nederlandse onderzeeboot- officieel vermist nadat ze niet terugkeerde van een patrouille.

* In 1939 wordt er een bomaanslag gepleegd op de Bürgerbräukeller (München). Adolf Hitler ontsnapt hierbij ternauwernood aan de dood.