Janmaat verlaat Oranje met knieblessure

Daryl Janmaat is afgehaakt bij het Nederlands elftal. De verdediger heeft een knieblessure opgelopen en is daardoor genoodzaakt de twee interlands aan zich voorbij te laten gaan.

De 26-jarige rechtsback van Newcastle United is met een knieblessure afgehaakt.

Janmaat meldde zich maandag nog wel in Noordwijk bij bondscoach Danny Blind, maar uit onderzoek van de medische staf bleek dat hij niet fit genoeg is om te spelen in Astana.

Blind roept geen vervanger op waardoor Tete nu de enige rechtsback in de selectie is, hij lijkt af te stevenen op een basisplaats. Van Beek is niet opgeroepen, van der Wiel is geschorst en Karsdorp geblesseerd. Oranje zal daardoor woensdag met 22 spelers reizen naar Astana.

Het Nederlands elftal staat na acht wedstrijden op de vierde plaats in poule A, een plek die aan het einde van de rit geen recht geeft op EK-deelname.

Oranje moet in de resterende twee wedstrijden drie punten meer halen dan Turkije om de derde plaats te veroveren. Deze leidt tot deelname aan de play-offs in november.

De beste nummer drie van de negen groepen plaatst zich rechtstreeks voor het EK, maar deze lijkt niet uit de poule van Oranje te komen.

Janmaat
Daryl Janmaat (Foto: ANP)