Chelsea wint van negental Arsenal

Chelsea heeft zich zaterdag uitgerekend tegen rivaal Arsenal opgericht na een moeilijke seizoenstart. Op Stamford Bridge werd het 2-0 voor het tactisch slimmere Chelsea, dat eindigde tegen negen tegenstanders.

Chelsea-spits Diego Costa bepaalde de wedstrijd kort voor rust, zonder te scoren. In het strafschopgebied van Arsenal lokte hij na eerder duw- en trekwerk Gabriel Bautista uit de tent, waarna beiden een gele kaart kregen. Costa bleef de 24-jarige Braziliaan echter provoceren. Die liet zich uit de gek maken, gaf een slecht verhuld schopje tegen het been van de Spanjaard en moest met rood vertrekken.

Hetzelfde gold voor Santi Cazorla, die toch al een matige wedstrijd speelde. De Spanjaard maakte tien minuten voor tijd een harde tackle met al een gele kaart op zak. Toen had Kurt Zouma al de score geopend. In blessuretijd bepaalde Eden Hazard de eindstand op 2-0.

Voor Arsenal, dat deze week ook al in de Champions League onderuit ging tegen Dinamo Zagreb, betekent het verlies dat de achterstand op de top van de Premier League flink kan oplopen. Koploper Manchester City kan een voorsprong van acht punten pakken op de 'Gunners'. Het verschil tussen Chelsea en de top van de Premier League is nog groter, maar na de slechte seizoensstart lijkt trainer José Mourinho zijn ploeg weer enigszins op de rails te hebben.

Chelsea wint van negental Arsenal (Foto: ANP)