Rabobank vindt nieuwe bestuurders

Rabobank heeft een nieuwe financieel directeur en een nieuwe risicodirecteur gevonden. De raad van commissarissen wil Bas Brouwers benoemen tot financiële man bij de bank, Carin Gorter wordt verantwoordelijk voor het risicobeleid. Samen volgen ze Bert Bruggink op, de financieel directeur die eind dit jaar vertrekt.

Dat maakte Rabobank vrijdag bekend. Bas Brouwers (1972) is nu nog financieel directeur van ING Nederland. De bedrijfseconoom en registeraccountant werkte eerder bij KPMG en ging in 1998 aan de slag bij ING.

Carin Gorter (1963) heeft ook veel ervaring in de financiële wereld. Ze was eerder al eens in dienst van Rabobank en werkte in verschillende functies voor ABN AMRO. Sinds 2008 vervult Carin Gorter een aantal commissariaten in de financiële sector, onder meer bij de ING Groep. Die functie heeft ze inmiddels neergelegd, liet ING vrijdag weten.

De benoemingen worden nog ter toetsing voorgelegd aan de toezichthouders. Ook mag de ondernemingsraad van de bank nog advies uitbrengen.

Rabobank vindt nieuwe bestuurders
Rabobank vindt nieuwe bestuurders (Foto: ANP)