Bayern wint in slotfase ondanks recordtreffer Hoffenheim, Schalke vergeet te winnen

Bayern München heeft zaterdagmiddag op de valreep gewonnen van 1899 Hoffenheim. Nadat Bayern razendsnel op achterstand kwam, knokte de Rekordmeister zich terug en won met 1-2.

Het duurde welgeteld negen (!) seconden toen Hoffenheim op voorsprong kwam. Er was koud afgetrapt toen de thuisploeg kon profiteren van miscommunicatie in de Bayern-verdediging. Kevin Volland kon uiteindelijk profiteren van de misstanden. Met zijn snelle treffer schoot hij zichzelf de recordboeken in. Het bleek een evenaring van de snelste treffer ooit in de Bundesliga.

Bayern was daardoor enige tijd van slag. Toch kwam de Rekordmeister vier minuten voor rust op gelijke hoogte. Aanvaller Thomas Müller bleek trefzeker. Arjen Robben begon overigens in de basis. De Nederlander is weer terug van een lange blessureperiode en aast op revanche. Na krap een uur spelen werd de sterspeler gewisseld door trainer Pep Guardiola.

Toen Jerome Boateng met nog zeventien minuten spelen zijn tweede gele kaart (en dus rood) kreeg en daarmee ook nog een strafschop veroorzaakte, leek Hoffenheim het duel naar zich toe te trekken. Het was Eugen Polanski die het buitenkansje wilde benutten, maar hij faalde in de afronding vanaf elf meter. Bayern sloeg daarna genadeloos hard toe.

Het kon bijna niet anders. Zo snel als de regerend kampioen op achterstand kwam, zo genadeloos sloeg de ploeg in blessuretijd toe: op aangeven van Douglas Costa was het Robert Lewandowski die Hoffenheim in rouw dompelde: 1-2. Daarmee kwamen de mannen van Guardiola erg goed weg.

VfL Wolfsburg-aanvaller Bas Dost beleefde zaterdagmiddag een teleurstellende voetbalwedstrijd tegen 1.FC Köln. Het duel eindigde verrassend in 1-1.

De bezoekers werden vanaf het begin naar de keel gegrepen. Opgezweept door het thuispubliek, dwong de ploeg uit Keulen de Volkswagen club dan ook helemaal terug. Vooral het centrale middenveld van de Wolfsburgers zag er zeer zwak uit. Luiz Gustavo en Aaron Hunt liepen elkaar continu in de weg.

Druk van de thuisploeg betekende niet automatisch dat zij achter elkaar kansen creëerden. Beide elftallen hadden daar namelijk wat moeite mee. Nadat Simon Zoller een sprintduel won van zijn directe tegenstander Naldo, kon hij de uitgelopen Koen Casteels verslaan: 1-0.

Na de theepauze ging Wolfsburg aan de hand van Kevin De Bruyne nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. Mogelijkheden waren er dan ook wel te noteren voor Die Wölfe. Om de ambities nog wat meer kracht bij te zetten wisselde coach Dieter Hecking Ivan Perisic voor Nicklas Bendtner. En die wissel bleek goud waard.

Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het de Deense aanvaller die aan het einde stond van een prima Wolfsburg-aanval. De voormalige aanvaller van Arsenal hoefde de bal alleen maar binnen te tikken: 1-1. Verder dan de gelijkmaker kwamen Dost en co niet meer.

Klaas-Jan Huntelaar is er niet in geslaagd om met Schalke de tweede Bundesliga-wedstrijd van het seizoen te winnen. In Gelsenkirchen bleef het 1-1 tegen SV Darmstad.

Der Königsblauen zetten vanaf de beginfase pressie op de promovendus. Met mooie aanvallen werden de gasten ver teruggedrongen. Daardoor werd Darmstadt gedwongen tot countervoetbal, wat zich in de negende minuut verrassend uitbetaalde, toen Konstantin Rausch de degradatiekandidaat op voorsprong bracht; 0-1.

Een momentum waarop niemand met een Schalke-shirt zowel op het veld, als op de tribune, had gerekend. Toch liet de ploeg van Huntelaar het er niet bij zitten. Dat bleek ook uit het balbezit percentage, dat aan het einde van het eerste bedrijf op 88 procent (!) bleeft steken voor Schalke.

Het goede spel in de eerste helft werd aan het begin van de tweede gelijk uitbetaald. Steunpilaar Julian Draxler kon na een prima aanval via aankoop Franco Di Santo de bal in het net werken, met een terechte 1-1 tot gevolg. Schalke drong daarna nog aan en kreeg nog kansen op meer, maar deze waren niet meer besteed aan de mijnwerkersclub.