Overtuigende start Manchester City

Manchester City heeft maandag een overtuigende start gemaakt in de Premier League. De ploeg van manager Manuel Pellegrini won de eerste competitiewedstrijd bij West Bromwich Albion met 3-0. Yaya Touré knalde al in de eerste 25 minuten twee keer raak, aanvoerder Vincent Kompany maakte na een uur spelen de derde. Topaankoop Raheem Sterling, voor bijna 70 miljoen euro overgekomen van Liverpool, maakte zijn officiële debuut voor de Citizens.

Touré opende in de negende minuut de score met een schuiver in de verre hoek, die onderweg nog van richting werd veranderd. Een kwartier later krulde de Ivoriaanse middenvelder de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising, op aangeven van Wilfried Bony die in de spits opvallend genoeg de voorkeur had gekregen boven Sergio Agüero. Kompany kopte na rust een hoekschop van David Silva achter doelman Boaz Myhill van West Bromwich.

Op basis van het doelsaldo nestelde Manchester City zich direct aan kop in de Premier League. De nummer twee van afgelopen seizoen wordt gevolgd door zes andere clubs die ook drie punten hebben. De sterrenploeg van Pellegrini ontvangt zondag landskampioen Chelsea, dat de competitie zaterdag begon met een gelijkspel tegen Swansea City (2-2). Doelman Thibaut Courtois werd in die wedstrijd met rood van het veld gestuurd. Chelsea heeft maandag beroep aangetekend, in de hoop dat Courtois dan zondag kan spelen tegen City. Als dat geen succes heeft, zal nieuweling Asmir Begovic in Manchester onder de lat staan bij de Blues.

Overtuigende start Manchester City (Foto: ANP)