Liverpool verslaat Stoke City na late treffer, Afellay debuteert

Een treffer vier minuten voor tijd van de Braziliaan Coutinho heeft Liverpool drie punten opgeleverd tijdens de eerste competitiewedstrijd. Liverpool won dankzij dat doelpunt met 1-0 van Stoke City. Coutinho schoot een afstandschot prachtig binnen en hij liet Stoke-keeper Jack Butland volledig kansloos. Bij Stoke stonden Erik Pieters, Marco van Ginkel en Ibrahim Afellay allemaal in de basis.

Pieters werd in de rust vervangen en Afellay, die in de vierde minuut al een gele kaart kreeg, werd twaalf minuten voor tijd vervangen. De ploegen waren gedurende de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Dat leverde alleen wel weinig momenten op voor beide doelen. Doelmannen Jack Butland en Simon Mignolet reageerden goed op pogingen van Dejan Lovren aan de kant van Liverpool en Mame Biram Diouf van Stoke.

Liverpool nam dankzij de overwinning revache op de nederlaag van vorig seizoen. Tijdens de afscheidswedstrijd van Steven Gerrard was Stoke met 6-1 te sterk.