Uitslagen derde voorronde Champions League 05/08/2015

Robin van Persie kan deelname aan de Champions League met zijn nieuwe ploeg Fenerbahçe vergeten. De geblesseerde spits moest in Lviv vanaf de tribune toezien hoe zijn Turkse ploeg bij Shakhtar Donetsk hard onderuit ging: 3-0. Het eerste duel was in 0-0 geëindigd. De Oekraïners gaan door het resultaat verder naar de play-offs, terwijl voor Fenerbahçe de strijd om een plek in de groepsfase van de Europa League rest.

Oleksandr Gladkii zette de thuisploeg in de 25e minuut op 1-0, waarna Darijo Srna de voorsprong na een uur spelen uit een strafschop verdubbelde. Even later besliste Alex Teixeira het duel (3-0). In blessuretijd kreeg verdediger Simon Kjaer van Fenerbahçe nog een tweede gele kaart. Ook coach Vitor Pereira haalde het einde van het duel niet. De Portugees werd na een uur naar de tribune verwezen.

Het Zweede Malmö zorgde voor een daverende verrassing door het favoriet geachte Red Bull Salzburg uit te schakelen. De Zweden poetsten in eigen huis het 0-2 verlies in het eerste duel weg door met 3-0 te zegevieren. Club Brugge verwees door een 3-0 overwinning het Griekse Panathinaikos naar de playoffs van de Europa League.