Chili eerste finalist Copa America

Chili heeft Peru verslagen in de strijd om een finaleplaats in de Copa America. Het thuisland won met 2-1. Kantelpunt in de wedstrijd was een rode kaart voor de Peruaan Zambrano.

Peru kwam aanvankelijk goed voor de dag. In het eerste kwartier kreeg Peru een aantal goede kansen, onder andere via oud-PSV'er Jefferson Farfan, die een bal op de paal wist te koppen. Na twintig minuten ging het echter mis: Zambrano kreeg de rode kaart gepresenteerd nadat hij flink doorhaalde op een tegenstander.

Chili bleef het lastig vinden tegen Peru en de kansen die ze kregen werden lange tijd niet afgemaakt. Eduardo Vargas schoot vlak voor de rust wel raak, maar het had de schijn van een buitenspelgoal. Enkele minuten na rust werd echter een grote Chileense kans onterecht afgevlagd voor buitenspel, waardoor Peru ontsnapte aan de 2-0. Chili was door het overwicht wel sterker, maar kon de 1-1 niet voorkomen. Gary Medel werkte een voorzet achter de eigen doelman. Enkele minuten later scoorde Vargas opnieuw, hij schoot de 2-1 op prachtige wijze binnen.

Peru drong hierna nog wel aan en had zomaar nog een penalty kunnen krijgen na een overtreding binnen de zestien. Desalniettemin bleven echte grote kansen uit. Chili wist via de counter niet meer te scoren, maar won wel. Zij spelen zondagnacht in de finale, tegen de winnaar van Argentinie - Paraguay.