Yu Suzuki legt Shenmue's financiële situatie en samenwerking met Sony uit

Yu Suzuki heeft een nieuwe update geplaatst op de Shenmue Kickstarterpagina, een lange en gedetailleerde verklaring over de financiële situatie van de game. Ook komt de samenwerking met Sony Computer Entertainment en Shibuya Productions aan bod.

"Er zijn veel vragen geweest over het budget van Shenmue 3 en wat externe bronnen toe zullen voegen aan het geld opgehaald via Kickstarter. Ik verontschuldig me dat ik niet oprecht ben geweest vanaf het begin en zou de situatie graag willen ophelderen.

Ys Net en ik hebben veel lange jaren geprobeerd een manier te vinden om een vervolg te maken dat zoveel fans graag willen. Nadat we over Kickstarter leerden wist ik dat er een mogelijke manier was om een Shemue 3 te starten. Omdat ik het spel zo goed mogelijk wil maken wist ik dat ik ook moest kijken naar meer traditionele manieren om alle fondsen bij elkaar te krijgen.

Sony en Shibuya Productions zijn goede partners omdat ze geloven in Shenmue en willen het beste voor de fans en de game. Hun investering in en ondersteuning van Shenmue hebben geholpen om een vervolg te realiseren dat trots naast zijn voorgangers zal staan. Hoewel het zakelijke niet netjes is om de specifieke details van zulke samenwerkingen te bespreken kan ik wel zeggen dat met hun hulp op het vlak van productie en marketing is het voor Ys Net mogelijk om meer geld opgehaald via Kickstarter puur voor de ontwikkeling van Shenmue 3 te gebruiken. Het is ook belangrijk om te weten dat al het geld opgehaald via Kickstarter direct naar de ontwikkeling van Shenmue 3 gaat, Sony en Shibuya Productions zien er geen cent van.

De steun van alle fans en donateurs is heel inspirerend geweest, ik kan jullie niet genoeg bedanken. Nu we ons eerste doel gehaald hebben ben ik blij om te zeggen dat het Shenmue verhaal door zal gaan en onze reis met Ryo en Shenhua door gaat. Fans zullen kunnen genieten van het vervolg dat ze al zo lang willen en nieuwkomers worden geïntroduceerd tot een nieuwe game-ervaring.

Natuurlijk, zoals met elk Kickstarter-project, zullen aanvullende donaties ons helpen een betere game te maken. Bovenop alles wat Shenmue 3 nu al zal brengen, zullen de doelen die ik gezet heb extra quests, events en gameplay toevoegen als ze gehaald worden. Als het doel van vijf miljoen gehaald wordt zal er een compleet nieuwe gameplay komen die ik graag wil toevoegen in Shenmue 3. Als we de tien miljoen halen komt er een compleet open-wereld om te verkennen en onderzoeken. Zelfs als deze doelen niet gehaald worden is Shenmue 3 al een vervolg die zijn naam eer aan doet en waar we trots op kunnen zijn. Hoewel ik hoop dat we samen deze Shenmue net zo revolutionair kunnen maken als de eerste twee.

Ik snap dat deze verklaring op zich heeft laten wachten. Nu we vooruit gaan willen we zo open mogelijk zijn over de ontwikkeling van Shenmue 3. Ik zou graag opnieuw vragen voor jullie samenwerking en steun om te helpen Shenmue 3 zo goed mogelijk te maken."