Nieuwe shooter voor pc van Square Enix

Vandaag heeft Square Enix een nieuwe game onthuld genaamd Figure Heads. Het is een free-to-play mech-shooter voor pc die later dit jaar uit moet komen.

In de game bestuur je een mech in gevecht van vijf tegen vijf. Naast de onthulling is er ook wat informatie over het verhaal vrijgegeven.

"Aan het eind van de 20ste eeuw ontstaat er paniek en verwarring nadat een enorme metoriet in een baan om de aarde is belandt. De mensheid probeert zich te verdedigen tegen de vallende fragmenten door ze neer te schieten met anti-lucht raketten, maar het is tevergeefs en de steden worden uiteindelijk verwoest.

De grond is vervuild door de schadelijk materialen van de meteoriet en mensen wonen gedwongen in ondergrondse schuilplaatsen. Om het oppervlak te beheren van onder de grond is de ontwikkeling van onbemande robots fors versneld en maakte opmerkelijke vooruitgang.

De jongeren, verveeld door het ondergrondse leven, kregen een voorliefde voor competitieve gevechten met de onbemande robots genaamd 2Foot. De competitie kreeg de naam BOTGame en verspreidde zich al snel wereldwijd. BOTGame groeide uit tot een wereldwijde entertainment-industrie, georganiseerd en beheert door W2BF, een sport die vermaak biedt voor fans over de hele wereld."