Civilization: Beyond Earth gaat de zee op

2K en Firaxis Games kondigen vandaag Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth - Rising Tide aan. Ontwikkeld door Firaxis Games zal Rising Tide de Beyond Earth-ervaring uitbreiden door nieuwe gameplaymogelijkheden toe te voegen voor spelers om een nieuwe toekomst voor de mensheid op een buitenaardse planeet te creëren.

Rising Tide verlegd de grenzen van Beyond Earth op de oppervlakte van de planeet en over zijn zeeën. Het voegt meer keuzes en diplomatische opties toe terwijl spelers via 'one more turn' verder bouwen aan een nieuwe visie voor de toekomst van de mensheid. Nieuwe gameplay op het water verkent de oceanen voor kolonisatie en voegt veel speelruimte toe. Een vernieuwd diplomatie-systeem geeft spelers meer dynamische keuzes en opties om het diplomatische landschap te vormen, terwijl je het opneemt tegen de AI en elkaar.

"Rising Tide bouwt verder op het verhaal van Beyond Earth, waarbij het breekt met de historische grenzen van de originele franchise en de zoektocht van de mensheid naar een thuis in de ruimte voortzet", zei Sid Meier, Director van Creative Development bij Firaxis Games. "Of je nu de oceanen van de planeet koloniseert, nieuwe Affiniteiten verwerft of nieuwe, exotische leiders, aliens of units voor de eerste keer ontmoet, Rising Tide biedt meer manieren voor de spelers om hun eigen verhaal te vertellen op een nieuwe wereld."

Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth – Rising Tide is beschikbaar voor Windows vanaf herfst 2015 voor €29.99.

Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth - Rising Tide aankondigingscreens (Foto: 2K Games)

Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth - Rising Tide aankondigingscreens (Foto: 2K Games)

Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth - Rising Tide aankondigingscreens (Foto: 2K Games)