Tapia mist Copa América door knieblessure

Een nieuwe tegenvaller voor FC Twente. Renato Tapia meldt dat hij drie maanden aan de kant staat. En niet acht weken, zoals eerder werd gedacht.

De 19-jarige middenvelder verrekte vrijdag op de training de binnenband van zijn linkerknie. Door de blessure moet de Peruaan het duel met FC Dordrecht (3-0 winst) aan zich voorbij laten gaan. De laatste wedstrijd van het seizoen, komende zondag tegen sc Heerenveen, komt ook veel te vroeg.

"Het nieuws kwam hard aan", laat Tapia maandag weten via sociale media. "Ik zal er drie maanden uit liggen. Voor mij betekent dit het einde van het seizoen. Maar ik weet dat, als ik terugkom, ik sterker dan ooit zal terugkeren. Om te blijven vechten voor mijn dromen. Ik dank jullie allemaal voor de steunende berichten."

Dat Tapia de laatste competitieduels met Twente mist, is geen ramp. Voor de Tukkers staat er toch niets meer op het spel. Door de blessure lijkt de alleskunner echter ook de Copa América aan zich voorbij te moeten laten gaan. Het Zuid-Amerikaanse landentoernooi vindt vanaf 11 juni tot 4 juli plaats in Chili. 

Renato Tapia mist de Copa América en mogelijk ook start Eredivisie volgend seizoen. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)
Renato Tapia mist de Copa América en mogelijk ook start Eredivisie volgend seizoen. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)