Leverkusen straft laks Bayern af

Voor Bayern Munchen stond er tegen Bayer Leverkusen niets meer op het spel, en dat was te zien. De thuisploeg won dikverdiend met 2-0 en doet goede zaken op de ranglijst.

Zonder Robben, Lewandowski, Badstuber, Ribéry en Alaba trad Bayern Munchen aan tegen Leverkusen. Voor de kampioen stond er behalve de eer niets meer op het spel, en dat was te zien. Der Rekordmeister speelde met een danig verzwakt elftal zeer matig.

Voor Bayer Leverkusen de ideale mogelijkheid op winst tegen de Zuid-Duitsers. De thuisploeg strijdt nog voor Champions League-voetbal en was in de eerste helft veel dreigender dan de bezoekers. Aan de hand van Calhanoglu, Bellarabi en Kiessling kreeg Leverkusen voor rust kansen op de openingstreffer, terwijl Bayern alleen via Gotze gevaarlijk werd.

Tien minuten na rust viel dan toch de goal voor Leverkusen. Wie anders dan Calhanoglu brak de ban. Met een vrije trap vanaf een meter of twintig klopte hij Neuer, 1-0. Daardoor nam de keeper het record van Oliver Kahn nog niet over. Tot nu toe hield de doelman negentien keer de nul, maar de twintigste keer kon hij na de goal van Calhanoglu vergeten.

Guardiola had voor aanvang al de nodige wijzigingen aangebracht in zijn elftal, tijdens de wedstrijd wisselde de Spaanse coach rustig door. Lahm en Pizarro gingen naar de kant en ook Javi Martinez mocht vroegtijdig gaan douchen. De verdediger keerde na lang blessuretijd terug in de basis bij Bayern.

Tien minuten voor tijd gooide invaller Brandt het duel in het slot. Neuer was voor de tweede keer geklopt en Leverkusen wist dat het drie enorm belangrijke punten binnen had. Voor Bayern kan het vizier naar woensdag, als FC Barcelona wacht in de halve finale van de Champions League.