De Leeuw jaagt op Milik in bekerfinale

Michael de Leeuw kan zondag met FC Groningen in De Kuip niet alleen de KNVB beker veroveren, maar ook een individuele prijs. De 28-jarige aanvaller heeft nog één doelpunt nodig om Arek Milik te achterhalen als topschutter van het bekertoernooi. De Poolse spits van Ajax heeft acht doelpunten gemaakt, De Leeuw staat op zeven.

Milik verspreidde zijn acht treffers over slechts twee wedstrijden. De Poolse international was in de tweede ronde tegen JOS Watergraafsmeer liefst zes keer trefzeker, in de derde ronde maakte hij er twee tegen SV Urk. De Leeuw was tot aan de halve finale tegen Excelsior in alle wedstrijden trefzeker: tegen BVV Barendrecht (1-4, één doelpunt), Flevo Boys (1-8, vier doelpunten), FC Volendam (3-0, één doelpunt) en Vitesse (4-0, één doelpunt). De topschutter miste de halve finale tegen Excelsior (3-0), vanwege ziekte.

Met 22 doelpunten is FC Groningen dit seizoen de meest productieve club in het bekertoernooi. De noorderlingen hebben hun eigen clubrecord uit het seizoen 1988-1989 al ruimschoots overtroffen.