Spider-Man slingert geanimeerd de bioscoop in

Sony Pictures rondde nog niet zo lang geleden een deal af met Marvel om Spider-Man, de Marvel-superheld waar zij de filmrechten voor hebben, te laten meedoen in de continuïteit van Marvels zelfgeproduceerde films. Maar dat wil niet zeggen dat de studio zelf niets meer met de webslingeraar doet; Sony gooit de nieuwe Spider-Man over een andere boeg en gaat de animatiehoek in.

Sony maakte dit bekend tijdens het industrie-evenement CinemaCon in Las Vegas. De studio heeft het schrijversduo Phil Lord en Christopher Miller, bekend van Cloudy With a Chance of Meatballs en The Lego Movie, ingeschakeld om de film te ontwikkelen voor een release in 2018. Het is de bedoeling dat de film meer een comedy-tintje krijgt dan de live-action avonturen die Sony tot nu toe gemaakt heeft, wat ook betekent dat Spidey-fans niet hoeven te verwachten dat de film samenhangt met de eerstvolgende live-action film, die in 2017 onder Marvel/Sony vlag uitkomt.

Voor fans van Marvel is het animeren van een film overigens geen totaal vreemde stap: de superhelden lenen zich doorgaans goed voor geanimeerde avonturen, zoals bewezen is door de vele animatieseries voor televisie die er al over Spider-Man en andere Marvel-helden worden uitgebracht. Ook verschijnen er met enige regelmaat anime-films, die worden geproduceerd in Japan. Concurrent DC heeft voor hun grootste helden ook een succesvolle animatietak, met jaarlijks een tweetal direct-to-dvd releases van avonturen die vaak bekende verhaallijnen uit de comics verfilmen.

Media verwachten nog steeds dat de eersvolgende verschijning van Spider-Man in de bioscoop volgend jaar mei zal zijn, wanneer Captain America: Civil War verschijnt. Vanuit Marvel moet deze aanname echter nog steeds worden bevestigd. Hoewel de eerste Marvel Studios Spider-Man-film pas in 2017 verschijnt, wordt algemeen verwacht dat het personage minimaal een cameo-optreden zal verzorgen in één van de eerdere films.

Geruchten over de casting van deze film hebben deze week enkele namen voor de hoofdrol doen bovendrijven. Verwacht wordt dat een shortlist met daarop de namen van Tom Holland, Nat Wolff, Asa Butterfield, Timothee Chalamet en Liam James redelijk in de buurt komt van de uiteindelijke keuze voor een jonge Peter Parker, zo meldt The Wrap.

Spider-Man