Ten Hag nieuwe trainer FC Utrecht

FC Utrecht heeft Erik ten Hag aangesteld als nieuwe trainer/coach en technisch manager. Ten Hag komt over van FC Bayern München en tekent voor twee seizoenen in de Domstad. De 45-jarige Tukker was in het seizoen 1995-1996 in dienst als speler van de Utrechtse club. 

"Erik heeft in de absolute top gewerkt, bij clubs als PSV, FC Twente en FC Bayern München. Een ambitieuze trainer, met bagage. Een trainer ook met een voetbalfilosofie die aansluit bij de beginselen waarvoor wij bij FC Utrecht staan", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. "Bovendien hebben wij er vertrouwen in dat Erik het ontwikkelklimaat bij FC Utrecht naar een hoger niveau kan tillen. Daar heeft hij ervaring in. In de rol van technisch manager krijgt Erik ook de eindverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding, in samenwerking met het huidige technisch management."

"Deze functie bij een mooie club als FC Utrecht, komt voor mij op een goed moment. Dit is een nieuwe uitdaging in mijn carrière", aldus Ten Hag. "Ik streef naar het creëren van een klimaat waarin iedereen het maximale eist van zichzelf en elkaar. Jezelf elke dag willen verbeteren en op dat vlak telkens de grens opzoeken; dát is de insteek. Je moet de drive hebben om het maximale uit jezelf te halen. Dat moet gemotiveerd, gefaciliteerd en gestructureerd worden. Een topomgeving daagt mensen uit om zelf top te zijn". 

Ten Hag zal in Utrecht waarschijnlijk ondersteuning krijgen van Jean-Paul de Jong, die zal volgens Voetbal International aan de slag gaan als veldtrainer. De club wilde dit nog niet bevestigen. Ten Hag en De Jong kennen elkaar al wat langer. Het tweetal speelde in het verleden samen bij FC Utrecht om elkaar vervolgens ook als trainers tegen te komen. De Jong was in het seizoen 2012/2013 stagiair bij Go Ahead Eagles, toen Ten Hag er hoofdtrainer was. In dat seizoen promoveerde Go Ahead Eagles ook naar de Eredivisie. Mister FC Utrecht speelde tussen 1993 en 2007 310 duels voor de club uit de Domstad. 

Met de overige leden van de technische staf zullen nog gesprekken gevoerd moeten worden. Harry van den Ham, die als assistent-trainer van Robby Alflen vorig jaar naar Stadion Galgenwaard werd gehaald en nog een doorlopend contract heeft, zal na dit seizoen waarschijnlijk vertrekken.